Pere umplute cu Roquefort
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 pere coapte, mari, 100 g brânză Roquefort, 1/2 linguriţă chimen, 100 g brânzică de casă cu smântână, 20 ml vin alb dulce, 20 ml sherry, 4 linguri dulceaţă de coacăze roşii.
Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă (nu şi de codiţă), se spală, se taie în jumătate şi se scoate căsuţa cu sâmburi. Cu o linguriţă, se scobesc uşor de miez. Brânza Roquefort se zdrobeşte bine cu o furculiţă şi se amestecă cu brânzica de casă, chimenul, vinul alb şi sherry. La sfârşit se încorporează şi miezul fructului tăiat mărunt. Se umplu jumătăţile de pară cu această compoziţie şi se introduc în cuptorul încins la foc mic, pentru 15 minute. Se servesc cu dulceaţă de coacăze - sau altă dulceaţă la alegere.
|