Perişoare cu smântână (II)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g carne de vaca, 1 ceapa, 1 cartof, 1 ou, 1 virf de cutit piper, sare, 1 pahar cu lapte sau apa, 1 ceasca smintina, 150 g ulei, 1 lingurita unt, 2-3 fire patrunjel verde, faina.
Mod de preparare: Se trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se amesteca bine. Se fac perisoare mici si rotunde cu mina udata cu apa rece. Se tavalesc in faina, se mai invirtesc in mina, se pun in grasime fierbinte si se prajesc. Separat se face un sos alb, subtire, stins cu un pahar de lapte cald. Se adauga o ceasca de smintina, un praf de sare, patrunjel verde tocat marunt si se toarna sosul deasupra perisoarelor, lasind sa mai fiarba putin la foc mic.
|