Peşte cu crustă de mere
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare, zeama de la 1/2 de lamaie, 750 g morcovi, 2 cepe, 3 linguri ulei, un varf de cutit de zahar, sare, piper, 2 mere acrisoare, 20 g pesmet, 30 g cascaval ras, 30 g unt, 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta cu un stergar si se stropeste cu zeama de lamaie.
Morcovii, spalati si curatati, se taie in doua pe lung. Se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in uleiul incins. Se adauga morcovii, zaharul, sarea si piperul si se mai lasa 15 minute sa se inmoaie.
Se incinge cuptorul. Se spala merele (se pot curata de coaja), se taie mai intai in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si apoi se taie felii foarte subtiri.
Se aseaza ceapa calita si morcovii intr-o tava (mai adanca), deasupra se pun fileurile de peste sarate si piperate si peste ele feliile de mar, una peste alta (ca tiglele). Se presara cu pesmet, cascaval ras si bucatele de unt.
Se baga la cuptor, se rumenesc 18-20 de minute, iar cand sunt gata se presara patrunjelul verde, tocat marunt.
|