Peşte cu orez prăjit
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g morcovi, 250 g orez (cu bobul lung), sare, fileuri de peste (600 g), piper, 2 linguri faina, 4 linguri ulei, o lingurita curry.
Mod de preparare: Se curata morcovii, se spala si se taie stifturi (bucati subtiri si mai lungi). Se fierbe orezul in apa cu sare circa 20 de minute. Dupa 5 minute se adauga si morcovii si se fierb impreuna cu orezul. Se scot din oala si se lasa sa se scurga.
Se spala fileurile de peste, se zvanta si se taie bucati mai mari. Se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina si se prajesc 4 minute in doua linguri de ulei incins. Se scot din tigaie si se tin la cald intr-un vas cu capac.
Se pune uleiul ramas in tigaie, se caleste putin curry-ul, dupa care se adauga orezul si morcovii si se prajesc la foc iute circa 5 minute. Se gusta de sare si piper si se serveste cu bucatile de peste, garnisit - eventual - cu frunzulite de coriandru.
|