Peşte cu roşii la cuptor
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 kg peşte, 3 cepe, ulei, 2 linguri bulion, 5 roşii, 2 linguri făină, sare, piper, 1 lingură vin, 1 legătură verdeaţă.
Mod de preparare: Curăţaţi peştele şi spălaţi-l bine, îl porţionaţi, potriviţi de sare şi piper. Prăjiţi puţin bucăţile de peşte fără să se rumenească şi scoateţi-le într-un platou. În uleiul rămas, căliţi ceapa tocată, adăugaţi făina şi după 5 minute stingeţi cu bulionul amestecat cu vin. Opăriţi roşiile, le curăţaţi de coajă şi le tăiaţi feliuţe. Puneţi bucăţile de peşte în sos şi daţi vasul la cuptor pentru 20-25 minute. Cînd peştele este gata, presăraţi verdeaţa tăiată mărunt.
|