Peşte cu sos vinegretă
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 80 ml zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf de mustar, 80 ml ulei de masline.
Mod de preparare: Se spala pestele si se zvanta. Ceapa curatata se taie rondele, iar patrunjelul spalat si zvantat se alege (frunzele se pun in robot, iar tulpinile se pun deoparte).
Intr-o cratita mai mare se toarna apa (cam pana la 5 cm sub buza) si se pune la fiert, dupa ce s-au adaugat sarea, boabele de piper, rondelele de ceapa, foile de dafin si tulpinile de patrunjel. Cand da in clocot, se introduce pestele si se lasa sa fiarba circa 10 minute la foc mic.
Frunzele de patrunjel, impreuna cu zeama de lamaie, sarea, piperul, mustarul si un varf de cutit de zahar se mixeaza, adaugandu-se si uleiul, putin cate putin. Se scoate pestele din apa si se serveste cu sosul vinegreta si cu o garnitura de cartofi fierti si salata verde.
|