Peşte grecesc
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg crap, 1 ceasca ulei, patrunjel verde, 1 lamiie, 2 linguri faina, sare.
Mod de preparare: Se prajesc in ulei bucatile de peste date prin sare si faina si se asaza intr-o farfurie adinca sau intr-un castron. Se limpezeste uleiul ramas de la prajit si se scurge intr-o ceasca. Se mai adauga 1-2 linguri de ulei crud, patrunjelul tocat foarte marunt si zeama de lamiie. Se pune totul intr-un castron, se bate bine cu o furculita si se toarna peste peste. Se recomanda ca acest fel de mincare sa se pregateasca cu citeva ore inainte de a-l servi la masa, astfel ca pestele sa poata fi tinut citeva ore in sos, timp in care bucatelele de peste se intorc din cind in cind.
|