Piept de curcan cu cremă de brânză
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 4 fire patrunjel, hasmatuchi, 50 g unt moale, 100 g crema de branza, sare, piper, 4 fileuri piept de curcan (de 125 g fiecare), 6 linguri ulei de floarea-soarelui, 1/2 capatina de salata, 100 g rosii mici, 1 buc. ardei gras verde, 1 buc. ceapa mica, 4 linguri otet de vin alb, 8 felii de lamiie.
Mod de preparare: Se spala, se scutura si se toaca patrunjelul. Se toaca frunzele de hasmatuchi. Se amesteca untul cu crema de brinza, patrunjel si 2/3 din cantitatea de hasmatuchi. Se spala si se sterg fileurile si se taie cite un buzunar in fiecare; se umplu cu crema de mai sus si se fixeaza cu scobitori. Se prajesc apoi in 2 linguri ulei, la foc mediu; se sareaza si se pipereaza. Se spala salata, se curata, se sterge si se marunteste. Se spala si se taie rosiile, ardeiul gras si ceapa. Se face un dressing din 4 linguri ulei, otet, sare, piper si ceapa si se amesteca ingredientele pentru salata. Se asaza pe farfurii linga pieptul de curcan.
Se garniseste cu lamiie si hasmatuchi.
|