Piept de curcan cu legume
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 800 gr. piept de curcan, 8 linguri ulei, sare, piper, 1/2 de lamaie, 3-4 catei de usturoi, cateva frunze de busuioc, 2 vinete mici, 2 ardei grasi, 2-3 cepe, 1 dovlecel(cukkini), 5-6 rosii potrivit de mari, 1 lingura de piure de rosii, 1 lingura ierburi din Provence(amestec aromat de diverse condimente) sau condimente pentru carnea de curcan.
Mod de preparare: Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se stropeste cu grasimea din tigaie. Se adauga lamaia taiata felii, usturoiul taiat tot felii si frunzele de busuioc. Se toarna 1/2 pahar de apa si se pune in cuptorul preincalzit, timp de 45 min. Intre timp, se stropeste des cu jiul din vas. Daca pieptul de curcan este mai gros, se lasa mai mult in cuptor.
Pana se termina carnea, se pregatesc legumele. Toate se curata, se spala si se taie cubulete de 2 cm. grosime. In restul de ulei, care se incinge putin, se pune ceapa, se caleste putin, apoi se adauga vinetele, ardeiul gras si usturoiul. Se calesc 5 min., apoi se adauga dovlecelul si rosiile si se caleste, din nou, 5 min. Pireul de rosii se amesteca cu 1 dl. apa, se toarna peste legume se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga condimentele specifice carnii de curcan si mai se fierbe 3 min.
La servire, pe un platou se aseaza ragout-ul de legume, peste care se aseaza carnea de curcan taiata felii si stropita cu sosul din vasul in care a fiert.
|