Piept de gâscă fondanat
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 piept curatat de piele, 200 ml vin rosu, 100 ml otet, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 100 g slanina afumata, 200 ml smantana, 1 lingurita de faina, sare, piper boabe, 1-2 linguri de mustar, 1 foaie de dafin.
Mod de preparare: Se amesteca vinul cu otetul si cu atata apa cat sa fie placut acrisor.
Se fierbe zarzavatul taiat rondele, se condimenteaza cu piper si foi de dafin si se toarna fierbinte peste carne.
Se lasa sa stea pana a doua zi. Se topeste slanina si se prajeste carnea, se adauga zarzavatul scurs si se mai calesc impreuna, apoi se adauga putina zeama si se inabusa.
Cand carnea se desprinde de os, se scoate, se pune pe un fund de lemn si se taie felii.
Se face o pasta din faina si smantana, se toarna peste sos si se amesteca toate cu mixerul sau se trec prin strecuratoare.
Se asaza feliile de carne in sos si se adauga mustar.
Se serveste cu crochete de cartofi sau cu spaghete.
|