Piept de gâscă tocat
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 piept de gasca, 1 chifla, lapte pentru inmuiat, 1 lingurita de ulei, 1 lingurita de ceapa data pe razatoare, 1 ou, 1 lingura de faina, sare, piper macinat, maghiran.
Mod de preparare: Se dezlipeste pielea de pe carne pana la mijloc pe ambele parti, se scoate carnea si se toaca.
Se prajeste ceapa in ulei, se adauga chifla inmuiata in lapte si stoarsa, oul, faina si condimentele.
Se amesteca cu carnea tocata, se imparte in doua gramezi si se asaza la loc pe os, se acopera cu pielea si se prinde la margini.
Se pune intr-un vas termorezistent mai adanc, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pana cand se inmoaie carnea, apoi se mai frige descoperita, pana cand se rumeneste.
Se serveste cu varza calita si cu cartofi.
|