Piept de pui (minimum de calorii)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Piept de pui, ulei de masline, 2 linguri mustar, 1 borcan mic de iaurt-crema, 1-2 lamai, 100 ml vin alb, 5-6 catei de ustroi, 2 teline mari, 2-3 morcovi mari, 2 ardei grasi, 2 cepe medii, sare, piper.
Mod de preparare: Morcovul si telina se curata si se taie bastonase - pai, subtiri de 0.5 cm. Ardeii se taie cuburi mari, ceapa - julien. Pieptul de pui se bate, se sareaza si se pipereaza. Se prepara un sos din iaurt, ustroi pisat, mustar si suc de lamaie. O tigaie teflonata se unge cu o lingura de ulei de masline, se incinge si se frige pieptul de pui pe ambele parti, cat sa se rumeneasca putin. Intr-o forma termorezistenta, (se poate unge cu 1 lingurita ulei daca nu e teflonata) se aseaza un strat de legume (cu ceapa la fund), se pune puiul, se toarna sosul, peste care se adauga inca un strat din legumele ramase. Se da tava la cuptor. Peste 20-25 min se toarna vinul alb deasupra si se ma lasa la cuptor 15 min.
Se serveste cu orez chinezesc si sos chili picant.
|