http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Piept de pui cu alune (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare, 100 g alune decojite, 2 linguri de alune zdrobite in piulita, 1 lingura de faina, 1 ou, 2 linguri de miere de salcam, 2 linguri de otet, 40 g unt, 3 linguri de untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa se incinga o lingura de untdelemn si prajiti in el alunele, pana devin aurii. Amestecati mereu ca sa se coloreze uniform fara sa se arda. Trageti-le deoparte.
Luati doua farfurii adanci. Intr-una, amestecati alunele pisate marunt cu faina, in cea de a doua, bateti oul cu o lingura de apa si o lingura de untdelemn. Sarati si piperati.
Treceti pieptii de pui prin ou, apoi prin amestecul de faina si alune.
Puneti sa se incinga restul de untdelemn impreuna cu untul.
Puneti la prajit pieptii. Lasati-i sa se rumeneasca intre 8 si 10 minute, intorcandu-i pe ambele parti. Scoateti-i pe hartie absorbanta. Tineti-i pe o farfurie, la cald.
Scurgeti grasimea din tigaie. Varsati mierea si otetul in ea. Lasati-le sa fiarba 2-3 minute.
Varsati acest sos peste pieptii de pui, apoi presarati-i cu alunele prajite.
Serviti imediat.