Piept de pui cu lămâie şi miere
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 bucati piept de pui, 8 felii de lamaie, 4 linguri miere, ueli, sare, piper macinat, busuioc, cimbru.
Mod de preparare: Bucatile de piept de pui le ungem cu un pic de ulei si le condimentam. Le punem pe teflon/gratar si le prajim cam 10 minute (pe partea de sus un pic mai mult). Dupa ce s-au rumenit un pic, le scoatem pe o tava, si adaugam pe fiecare bucata: cate doua felii (rondele) subtiri de lamaie, o lingura de miere, si condimentam din nou cu sare, piper, busuioc, cimbru. Stoarcem lamaia ramasa peste carne, si mai adaugam cam 10 linguri de apa. Punem tava in cuptorul preincalzit, si il tinem pana se rumeneste carnea si feliile de lamaie (cam 25-30 minute).
Se poate servi cu o garnitura de morcovi (fierti si apoi rumeniti un pic in tigaie cu de ulei de masline, otet balsamic si condimente) si ciuperci.
|