Piept de pui cu legume şi bacon
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Piept de pui dezosat, bacon, o ceapa, fasole verde sau mazare, usturoi, morcov, un cartof, 3 rosii, un gogosar, patrunjel proaspat, ulei de masline.
Mod de preparare: Pieptul de pui dezosat se taie in bucati groase si se aseaza pe o hartie staniol, unsa cu unt. Fiecare bucata de piept se aseaza pe hartia staniol care este mai mare pt. a putea fi impachetat. Peste carnea de pui se aseaza felii de ceapa, mazarea, morcovi, cartofi, gogosar (felii cat mai subtiri la morcov si cartof). Rosiile se taie in jumatate si se inlatura miezul cu samburi, iar restul se taie in cubulete peste care se adauga sare, piper, ulei de masline, 3-4 catei de usturoi tocat marunt, patrunjel proaspat tocat marunt in cantitate mare, busuioc si rozmarin - se lasa 5 min la macerat. Acest preparat din rosii se adauga peste legume si pieptul de pui, deasupra lor se aseaza cate 2-3 felii de bacon. Se impacheteaza cit mai bine pt a se coace inabusit si a nu se pierde sosul. Se coace la foc mic 35-40 min. functie de grosimea bucatii de piept de pui.
Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti cu salata de varza cruda si vin alb demisec.
|