Piept de pui cu mozzarella
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 fileuri de pui a cate 150 g fiecare, sare, piper, 3 linguri ulei, 125 g mozzarella (sau telemea noua, nesarata), 4 rosii mijlocii, 1/2 legatura codite de ceapa verde, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 250 grade C. Se spala carnea, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 3-4 minute pe fiecare parte in uleiul incins. Apoi se asaza fileurile unul langa altul intr-o forma termorezistenta (de Jena, eventual). Se taie branza in opt felii si se asaza cate doua pe fiecare file de pui. Deasupra se presara rosiile taiate cubulete, se sareaza, se pipereaza si se lasa la cuptor intre 3-5 minute. Coditele de ceapa spalate si zvantate se taie rondele si se presara peste carne, impreuna cu coaja rasa de lamaie. Pieptul de pui se serveste cu paine prajita si frecata cu usturoi.
|