Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (600 g), sare, piper, 1 linguriţă oregano uscat, 2 linguri ulei de măsline, 500 g roşii, 1 ceapă roşie, 4 linguri măsline verzi (fără sîmburi), 1 lingură capere, 1 lingură oţet aromat.
Mod de preparare: Se spală fileurile, se zvîntă, se condimentează cu sare, piper şi oregano şi se prăjesc în uleiul încins, circa 3-4 minute, pe fiecare parte.
Se spală roşiile, se taie în două, se îndepartează seminţele şi se toacă mărunt. Măslinele se taie feliuţe, iar caperele şi ceapa se toacă. Se amestecă toate, se adaugă oţetul aromat şi se gustă de sare şi piper. Salsa astfel preparată se serveşte cu pieptul de pui şi cu pîine albă.
|