http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Piept de pui marinat cu varză
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g piept de pui, 3 linguri muştar, 150 g roşii pasate din conservă, 1 linguriţă sare, zahăr, 40 ml coniac, 1/2 căpăţână varză, 1 legătură ceapă verde, 2 linguri ulei, 200 ml supă de legume (instant), 1 lingură făină, 200 g smântână.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvântă şi se taie în bucăţi mari. Se amestecă muştarul cu roşiile din conservă, coniacul, sare, puţin zahăr şi se pune carnea în această marinată. Se lasă să stea circa 1 oră la frigider. Între timp, se curăţă varza, se taie în bucăţele, se spală şi se scurge. Ceapa verde se curăţă şi se taie inele. Se încinge uleiul într-o tigaie, se călesc ceapa şi varza, se scot şi se pun deoparte. Se scoate carnea din marinată, se scurge bine şi se frige în grăsimea din tigaie. Se adaugă legumele şi marinata, se amestecă, apoi se toarnă supa de legume. Se încorporează făina şi smântâna şi se lasă să fiarbă totul circa 10 minute la foc potrivit.
Se serveşte carnea cu sosul şi legumele şi garnitură de orez fiert sau piure de cartofi.