http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Piept de pui pe pat de cuş-cuş
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 piepturi de pui, 500 g prune, 300 g cuş-cuş, 1 ardei capia, 2 cepe, zahăr brun, suc de lămîie, usturoi, 1 lingură sos de soia, oţet balsamic, 5 felii ghimbir proaspăt, cimbru, ulei de măsline, sare, piper, varză albă.

Mod de preparare: Cepele se toacă peştişori. Ardeiul capia se toacă în cubuleţe. Prunele se curăţă de sîmburi, se spală şi se scurg de apă.
Se pun într-o cratiţă, împreună cu două linguri de zahăr brun, feliile de ghimbir, două linguri de suc de lămîie, ceapa, ardeiul capia şi oţetul balsamic. Se fierbe pînă cînd prunele s-au înmuiat. Se opresc cîteva prune într-un castronel, iar restul se mixează intr-un blender.
Piepturile de pui se spală, se condimentează şi se pun într-o tavă. Se toarnă ulei de măsline, se presară doi căţei de usturoi tăiaţi în feliuţe şi cimbrul.
Se toarnă o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se lasă 25-30 de minute.
Cuş-cuş-ul se opăreşte cu puţină apă fierbinte, se amestecă bine cu două linguri de ulei, sare şi piper.
Se serveşte alături de piepturile de pui, sosul pasat, presărat cu verdeaţă tocată şi prunele oprite.
Se servesc alături de o salată de varză albă.