http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pilaf cu carne de oaie sau vacă

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g carne de oaie sau de vită, 4 linguri ulei, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 3 linguriţe boia dulce de ardei, 100 ml supă de carne (instant), 200 ml vin roşu, 200 g orez, sare, 2 ardei graşi, 2 fire de praz, 800 g roşii, piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Carnea se spală şi se taie bucăţele, care se prăjesc în uleiul încins. Se adaugă ceapa şi usturoiul curăţate şi tăiate mărunt şi se lasă să se călească puţin. Se presară cu boia şi se sting cu 100 ml supă. Se acoperă cratiţa şi se lasă să se înăbuşe, până se evaporă lichidul. Se toarnă vinul roşu şi se lasă să fiarbă acoperit, circa o oră, la foc moderat. Dacă este nevoie, se mai adaugă supă. Orezul se fierbe pe jumătate în apă uşor sărată. Ardeii graşi şi prazul se curăţă, se apală şi se taie cubuleţe. Se pun peste carne, împreună cu roşiile decojite şi tăiate bucăţele, orezul scurs, sare şi piper. Se dă cratiţa la cuptor până fierbe orezul complet.
La sfârşit, se presară cu verdeaţă tocată.