Pilaf cu hribi
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g hribi, 1 cană cu orez, 3 căni cu apă, 2 cepe, 1/2 pahar cu suc de roşii, 3-4 linguri cu ulei, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Hribii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bucăţi mai mari se fierb în trei ceşti cu apă. Orezul se curăţă, se spală, se scurge foarte bine, se lasă să se zvânte puţin şi se pune la călit în ulei, împreună cu cepele tăiate fin. Când s-au înmuiat, se adaugă sucul de roşii, hribii împreună cu zeama în care au fiert, sare şi piper. Cratiţa se introduce la cuptor la foc mic şi se lasă până scade apa.
Când pilaful este gata, se presară cu pătrunjel tocat. Este foarte gustos şi rece.
|