Pilaf cu pui şi caşcaval
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 piept de pui, 250 g orez, 2 cepe, 4 linguri de caşcaval ras, 2 roşii, 100 g unt, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în unt, adaugi orezul spălat şi le laşi pe foc 10 minute. Scoţi din zeamă carnea fiartă şi zeama o foloseşti ca să stingi ceapa şi orezul călite. Potriveşti de sare şi piper, presari 2 linguri de caşcaval şi laşi să fiarbă. După ce a fiert orezul, pui roşiile decojite şi tăiate bucăţele, o lingură de caşcaval, carnea fiartă şi laşi mâncarea să scadă pe foc mic încă 10 minute. Când e gata, presari pătrunjelul tocat şi caşcavalul răzuit (o lingură) care ţi-a rămas.
|