Pilaf cu roşii şi dovlecei
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 roşii, 3 dovlecei mărunţi, 200 g orez cu bobul lung, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apa), 1 fir de tarhon, sare, piper.
Mod de preparare: Curăţaţi roşiile de pieliţă şi tăiaţi-le bucăţele. Spălaţi dovleceii, ştergeţi-i şi tăiaţi-i felii. Ceapa curăţată tăiaţi-o rondele şi presaţi sau zdrobiţi căţeii de usturoi.
Prăjiţi într-o tigaie ceapa (în uleiul incins) şi, cînd se îngălbeneşte uşor, adăugaţi usturoiul şi amestecaţi-le bine. Puneţi şi orezul în tigaie, turnaţi zeama de legume, amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă circa 15 minute la foc mic.
Încorporaţi roşiile şi dovleceii şi lăsaţi-le să mijotească cîteva minute. Săraţi, piperaţi, răsturnaţi orezul cu legume pe un platou, presăraţi-l cu tarhonul tăiat cu foarfeca şi serviţi-l imediat.
Dacă vreţi ca orezul să aibă un parfum mai exotic, înainte de a-l pune în tigaie, adăugaţi la ceapa şi usturoiul care s-au prăjit 2 linguriţe cu seminţe de chimen.
|