Pipote cu smântână
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg pipote congelate, 1 ceapă mare, 1/2 pachet de unt, 400 g smântână cu 25% grăsime, sare, piper, nucşoară, pătrunjel, cimbru după gust.
Mod de preparare: Se spală şi se taie pipotele mai mărunt, se curăţă şi se toacă ceapa, se sărează şi se piperează, se adaugă şi cimbru, se pun împreună la călit înăbuşit până se albesc pipotele şi se înmoaie ceapa, după care se acoperă cu apă şi se fierbe aprox.1 h 30 min (până se înmoaie pipotele), se lasă să scadă apa şi se adaugă încet smântâna, nucşoara măcinată şi pătrunjelul tocat şi se mai dă un clocot.
Se serveşte fierbinte, cu piure de cartofi, orez sau mămăligă.
|