http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri"

Pişcoturi cu sos de vanilie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g pişcoturi pentru şampanie, 250 ml frişcă, 1 păstaie de vanilie, 1 gălbenuş, 125 g zahăr tos, topping de căpşuni, 250 g afine, 50 g migdale, gem de căpşuni.

Mod de preparare: Păstaia de vanilie se taie în jumătate şi se rade conţinutul cu ajutorul unui cuţit. Frişca se pune la foc într-o oală împreună cu miezul de vanilie.
Cînd a început să fiarbă, se ia jumătate din frişcă şi se toarnă peste gălbenuşul aflat într-un castron. Se bate cu un tel şi se varsă totul înapoi in oală.
Se amestecă încontinuu ca să nu se coaguleze gălbenuşul. Se mai fierbe timp de două-trei minute, se adaugă zahărul tos şi se lasă deoparte să se dizolve.
Sosul obţinut se toarnă într-un vas de porţelan şi se pune să se răcească.
Se introduce apoi în frigider şi se lasă cel puţin 30 de minute.
Se toarnă sos în farfurii, se aşează pişcoturile, se pune puţin gem de căpşuni şi se decorează cu topping, migdale şi afine.
Păstaia de vanilie poate fi înlocuită cu zahăr vanilinat sau esenţă de vanilie.