Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,2 kg cartofi făinoşi, sare, 500 g sfeclă roşie (fiartă şi curăţată de coajă), 1/4 l lapte, 1/2 legătură mărar, 80 g unt, 8 ouă, piper, 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).
Mod de preparare: Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se taie bucăţi mai mari şi se fierb circa 15 minute în puţină apă sărată.
Sfecla se scurge şi se taie cubuleţe. Se încălzeşte laptele şi se toacă mărarul.
Se încing în două tigăi cîte 20 g unt şi se fac ochiurile (4+4). Se sărează şi se piperează.
Se scurg cartofii, se adaugă laptele fierbinte şi untul şi se zdrobesc (piure). Se încorporează hreanul, mărarul şi cubuleţele de sfeclă, se mai gustă o dată de sare şi piper şi se serveşte piureul cu ochiurile calde.
|