http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Pizza 4 anotimpuri

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 aluat fraged (frantuzesc), 4 linguri pasta de tomate, 1 lingura oregano, 6 linguri parmezan (cascaval ras), 8 rosii oparite, 100 g creveti, 100 g carne de pasare sau de scoica, 100 g sunca fiarta taiata fisii, 100 g salam, 1 conserva mica de ciuperci, cuite o jumatate de ardei rosu si verde taiati fisii, sare, piper macinat proaspat, 200 g mozzarella.

Mod de preparare: Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul la 220 grade C, se oparesc rosiile, se decojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare, (in fisii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
Se serveste cu vin sec, rosu.