Pizza cu anghinare
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare), 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc), 600 g rosii, sare, piper, 200 g anghinare (din borcan), 200 g cascaval, 20 g masline negre (taiate felii), busuioc (uscat).
Mod de preparare: Se aseaza aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare si deasupra se pun rosiile spalate si taiate felii. Se sareaza si se pipereaza. Se scurge anghinarea si se taie fiecare bucata in doua, iar cascavalul se da pe razatoare. Pe fiecare pizza se aranjeaza feliile de anghinare si de masline si se presara cascaval ras si busuioc maruntit. Se baga - pe rand - in cuptorul incins la 250 grade C si se coc circa 20 de minute. Cand sunt gata, se pot garnisi cu frunzulite de busuioc verde.
|