Pizza cu ciuperci şi gogoşari
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 100 g margarina, 100ml lapte, 15 g drojdie, sare, un galbenus (se poate folosi si aluat din comert).
Compozitie: 3 cepe, ulei, 1/2 kg ciuperci, 1/2 kg carne de vita tocata, condimente, cas, branza de burduf, 1/2 l bulion, gogosari, 2-3 oua.
Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele aluatului, framantati putin si lasati-l la dospit cam o ora.
Intre timp caliti ceapa in putin ulei, adaugati ciupercile, condimentele, si apoi carnea. Cand sunt calite toate, luati-le de pe foc si adaugati putin bulion.
Ungeti o tava mare cu margarina si tapetati-o cu faina. Intindeti coca. Peste ea, puneti un strat de branza de burduf cu cas razalit, apoi compozitia preparata, apoi din nou un rand de branza de burduf cu cas, peste care imprastiati ouale batute si restul de bulion.
Ornati din abundenta cu felii de gogosar de 1 cm grosime si coaceti pizza la foc mic.
|