Pizza cu vinete
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluat de pizza (din comert), 200 g rosii decojite (taiate marunt), sare, piper, zahar. Umplutura: 2 vinete (500 g), 8 linguri ulei, 300 g carne tocata (porc+vita), 2 catei de usturoi, 1/2 legatura cimbru, 1/2 salata creata (maronie), 120 g cascaval. In plus: o lingurita ulei pentru uns tava.
Mod de preparare: Se fierb rosiile circa 15 minute la foc potrivit si se gusta de sare, piper si zahar.
Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc pe ambele parti in trei linguri de ulei incins, apoi se scot.
Se prajeste si carnea tocata in aceeasi tigaie (adaugandu-se inca o lingura de ulei) si se incorporeaza usturoiul zdrobit.
Se pun vinetele inapoi si se adauga sare, piper si frunzulite de cimbru.
Se spala salata, se scurge si se taie fasii, iar cascavalul se rade.
Se aseaza aluatul de pizza pe o tava unsa cu ulei, se lasa 10 minute sa creasca si se unge cu sosul de rosii (lasandu-se o margine ingusta).
Deasupra se intinde amestecul de vinete + carne tocata, fasiile de salata si se presara cascavalul ras.
Se stropeste cu uleiul ramas si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins (220 grade C).
|