Pizza din mămăligă
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 150 g faina de malai, 8 fire de patrunjel, 10 codite de ceapa verde, 125 g rosii decojite (din conserva), 250 g mozzarela (sau telemea moale, desarata), sare.
Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1 lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de malai turnata in ploaie. Se incorporeaza ceapa verde si patrunjelul tocate marunt (se mai pastreaza o lingurita de verdeata tocata).
Se unge o forma, se toarna mamaliga si se unge suprafata cu uleiul ramas.
Se scurg bine rosiile, se taie feliute, se asaza peste mamaliga si se baga forma la cuptorul incins (190 grade C). Se coace 10 minute.
Se taie felii branza, se asaza pe pizza, se sareaza, se presara cu verdeata pusa deoparte si se mai lasa inca 5 minute la cuptor. Odata cu branza se mai pot adauga masline taiate in 4 sau felioare subtiri de sunca.
|