Pizza românească
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 oua, 300 ml suc de rosii, 8 linguri faina alba, o lingura de ulei sau un cub de unt, piper, sare, delikat, 300 g salam (parizer, cabanos, polonezi, kaizer, etc), 100 g cascaval, 100 g masline.
Mod de preparare: Se pregateste blatul astfel: se pun ouale intr-un bol peste care se pune 200 ml suc rosii si apoi se adauga faina si condomentele dupa gust. Totul se amesteca cu mixerul sau manual pana se obtine o compozitie ca cea de clatite dar putin mai consistenta (dupa caz, se mai adauga faina sau suc de rosii). Se unge tava de la cuptor si se pune blatul intinzand uniform cu lingura. Peste el se pune salamul taiat cubulete, se pun maslinele intregi sau curatate de samburi, se stropeste cu restul de suc de rosii, dupa care se rade cascavalul. Se da la cuptorul incins, la foc mic timp de 10 minute pana se coace blatul iar compozitia capata consistenta. Se poate prepara si in alt fel de forme decat tava de la cuptor.
Se serveste calda cu sau fara adaos de alte sosuri
|