Pizza rustică
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 1/2 ceasca apa, 30 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 350 g faina integrala, 1 lingurita sare, 250 ml zer caldut, 1-2 linguri unt, 2 linguri tarate de grau.
Umplutura: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, 100 g piept de pui (afumat), sare, piper macinat, 1 lingurita chimen, 1 lingura oregano, 1 lingurita busuioc, 300 g cascaval (moale) ras.
Mod de preparare: Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca - la caldura - 10-12 minute.
Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, sarea, zerul, untul (sau margarina) si taratele de grau.
Se framanta un aluat neted si se bate cu polonicul pana ce incepe sa faca basici.
Se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca intr-un loc cald.
Se mai framanta o data aluatul pe planseta infainata, se acopera din nou si se mai lasa sa creasca o jumatate de ora.
Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa.
Se adauga ardeii taiati fasii, se dunstuiesc si ei putin, si la urma - pieptul de pui taiat bucatele, sare, piper, chimen, oregano si busuioc si se lasa sa se raceasca.
Din aluat se fac placinte potrivite, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se acopera cu umplutura.
Se presara peste ele cascavalul (moale) ras si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins la 180 - 200 grade C. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se garnisesc si se servesc imediat.
|