http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Pizza siciliană
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 130 g mozzarella, 80 g ciuperci,100 g bacon, 50 g măsline, 1/2 ardei gras roşu, 1 ceapă mică, 1 linguriţă pastă de tomate.
Pentru aluat: 150 ml apă, 1/2 linguriţă zahăr, 1 linguriţă drojdie uscată, 250 g făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă bine drojdia cu o lingură cu făină, 3-4 linguri cu apă caldă, sare si zahăr. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să crească. După circa 10 min., se frămîntă drojdia cu ulei şi restul de făină şi apă calduţă. Se lasă să dospească pînă îşi dublează volumul.
Din aluatul astfel obţinut, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se unge blatul cu pasta de tomate amestecată cu 2 linguri de apă rece. Se presară jumătate din cantitatea de mozzarella, apoi se aşează feliuţe de bacon. Deasupra, se împrăştie măslinele, ardeii tăiaţi mărunt, ceapa tăiată julien şi ciupercile felii. Se pune apoi restul de mozzarella şi se coace la cuptor cel mult 15 minute.