Plăcintă aromată cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 foi de plăcintă, 4 ouă, 1 lingură făină, 300 ml lapte, 100 g brânză rasă, 8 fire de ceapă verde, 8 fire de pătrunjel, 1 vârf de cuţit de coriandru, 1 vârf de nucşoară rasă, 1 lingură unt, 100 ml untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Faci mai întâi un sos alb: pui untul să se topească într-o crăticioară, adaugi făina, apoi stingi cu laptele puţin câte puţin, amestecând mereu. Potriveşti gustul de sare, piper, nucşoară şi după ce s-a îngroşat, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. Adaugi apoi brânza rasă, ouăle fierte tari curăţate de coajă şi tăiate mărunt, verdeţurile tăiate mărunt şi puţin coriandru. Întinzi o foaie de plăcintă, o tai în patru bucăţi, pui o parte din compoziţie pe mijlocul fiecăreia dintre ele, apoi o îndoi în formă de triunghi şi presezi bine marginile. Pui untdelemnul să se încingă într-o tigaie şi prăjeşti plăcinţelele.
|