Plăcintă cu brânză şi cimbru
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 cartofi, 3 oua, 200 g branza telemea, 150 g ciuperci marinate, doua cepe, sare, piper, boia iute, 100 ml lapte dulce, 2 linguri cu pesmet, cimbru, ulei de masline, praf de copt, 100 g faina, masline.
Mod de preparare: Cartofii se fierb in apa fierbinte in care s-a adaugat putina sare. Se scot din apa, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se sfarama. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt, iar ciupercile marinate se taie in felii subtiri. Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se adauga ceapa, ciupercile si se calesc cinci minute.
Branza se da pe razatoare sau se sfarama cu furculita. Se amesteca legumele cu branza, ouale, o jumatate de pliculet cu praf de copt, laptele si boiaua. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga putin cimbru, faina si se amesteca totul. Se unge cu ulei o tava rotunda de tarta, se presara pesmetul si se toarna compozitia. Daca este prea lichida, se mai adauga faina. Se introduce tava in cuptor si se coace placinta.
In compozitie se mai pot adauga si masline tocate.
|