Plăcintă cu mere
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g faină, 1/2 pahar de apă caldă, 1 lingură ulei, 1/2 lingură de sare.
Pentru umplutură: 1,5 kg mere, 300 g zahar, 50 g zahăr vanilat, scorţişoară, pesmet, coajă rasă de lămâie.
Mod de preparare: Aluatul: Cernem făina într-un castron, amestecăm cu apa călduţă (în care dizolvăm sarea) şi ulei până când obţii o cocă potrivit de moale. Frământăm câteva minute până devine elastică şi potrivit de moale, o strângi ca pe o minge şi o laşi la dospit 20-30 min. Tăiem aluatul frământat în 2-3 bucăţi pe care apoi le întindem cu sucitorul.
Compoziţia: Merele sunt decojite şi le dăm prin răzătoare, le amestecăm apoi cu zahar, zahăr vanilat, scorţişoara, coaja de lămâie şi puţin pesmet.
Peste foaia unsă cu ulei presărăm pesmet, punem merele, apoi rulăm şi le aşezam în tava unsă. Toate foile le ungem cu ulei şi le coacem la foc potrivit.
|