Plăcintă cu varză (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 280 g faina, 140 g margarina, 200 ml smantana, zeama de la 1/2 lamaie, sare.
Pentru umplutura: 1 kg varza alba, 2 linguri de ulei, sare, piper macinat.
Deasupra: 1 galbenus.
Mod de preparare: Se framanta faina cu margarina, smantana, zeama de lamaie si sarea, se lasa sa stea la rece timp de doua ore, impaturind de mai multe ori.
Apoi se intinde o foaie subtire cat muchia cutitului si se taie din ea patrate de 5x5 cm.
Se razuieste varza, se sareaza, se stoarce si se prajeste in ulei condimentat cu piper.
Se asaza gramajoare de varza pe aluat, se indoaie in doua, suprafata se unge cu galbenus si se coace.
|