Plăcintă de cartofi
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 750 g cartofi fierti (cu coaja), 150 g faina, sare, piper, grasime pentru forma, 150 g costita afumata (Bacon), 60 g ceapa, 20 g unt sau margarina, 175 g cascaval, 150 g smantana, 2 oua.
Mod de preparare: Se curata cartofii (fierti) de coaja, se lasa sa se raceasca, se dau pe razatoare (sau se preseaza) si se amesteca cu faina pana ce se obtine un aluat. Se sareaza, se pipereaza si se apasa cu degetele pe fundul si marginile unei forme rotunde de prajituri, unsa inainte cu unt. Se pun deoparte 4-6 felii de costita, iar restul se taie fasii subtiri si se prajesc in unt sau margarina la foc mic. Se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana ce devine sticloasa. Apoi, se intind fasiile de costita si ceapa peste aluatul de cartofi, si deasupra se toarna ouale amestecate cu smantana si cascavalul ras. Se baga la cuptorul incins si se coace la 170 grade C, circa 60 de minute. Dupa 40 de minute se acopera cu o hartie, ca sa nu se arda deasupra. Restul de costita se rumeneste - fara grasime - intr-o tigaie si se asaza pe placinta coapta.
|