Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: un ou, sare, apă şi făină.
Umplutura: 1/2 kg carne de oaie, o ceapă, sare, piper măcinat, un ou, o linguriţă de mentă.
Mod de preparare: Se frămîntă un aluat pînă devine potrivit de tare, astfel: se sparge oul, se adaugă apă cît încape în 3 jumătăţi de ou, se pune un praf de sare şi se cerne deasupra făina.
Carnea se trece prin maşina de tocat, se căleşte cu ceapa tocată mărunt şi se amestecă, după ce s-a răcit, cu un ou întreg bătut bine, o linguriţă de mentă pisată, sare şi piper după gust. Se omogenizează amestecul şi se umple doar o jumătate de foaie de aluat, cealaltă jumătate se lipeşte prin apăsare pe margini, ca să se obţină o jumătate de cerc.
Plăcintele se prăjesc în ulei încins şi se servesc calde, cu vin alb demisec sau tare.
|