http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g faina, 30 g drojdie, 2 varfuri de cutit de zahar praf, 300 ml apa calduta, 2 prize de sare, 1 lingura unt inmuiat, faina pentru intins aluatul, grasime pentru uns tava.
Pentru umplutura: 2 cepe, 1 lingura unt, 2 linguri untdelemn, 125 g sunculita afumata, 200 g branza de vaci, 125 g smantana, 2 oua, sare, piper proaspat macinat, un praf de nucsoara.

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita in care se pune drojdia maruntita, zaharul, o parte din apa calduta si putina faina adusa dinspre margine spre mijloc. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca 20 de minute.
Restul de apa, sarea si untul inmuiat, taiat bucatele mici, se adauga in faina si se amesteca totul pana se obtine un aluat. Se framanta si se bate cu mana, pana se desprinde de marginile castronului. Atunci se acopera iarasi si se mai lasa sa creasca 30 de minute.
Se porneste cuptorul. Pentru umplutura se curata cepele, se taie in doua, apoi in rotocoale subtiri si se prajesc intr-un amestec de untdelemn cu unt. Se taie sunculita in feliute subtiri. Se amesteca branza cu smantana, ouale, sarea, piperul si nucsoara.
Se ia aluatul, se mai framanta putin, apoi se imparte in 8 bucati, care se intind, fiecare in parte, pe tabla infainata, in fasii subtiri de forma ovala sau dreptunghiulara. Se unge o forma, se asaza cele opt felii de aluat, unse fiecare in parte cu un strat de branza, peste care se pune ceapa si sunca taiata. Se baga la cuptor, pe raftul al doilea, si se coc 15 minute.
Se mananca fierbinti, la bere.