http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Plăcinţele de ceapă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe mari, 4 căţei de usturoi, 1 ceaşcă făină, 1 ou, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă praf de chili (sau boia), ulei pentru prăjit.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mai întîi în două şi pe urmă rondele foarte fine. Usturoiul curăţat se toacă mărunt.
Se amesteca făina cu praful de copt şi praful de chili (boiaua), se adaugă apă cît cuprinde şi se face un aluat cremos, în care se încorporează apoi ceapa şi usturoiul.
Se toarnă uleiul într-o tigaie mare, cu fundul drept (stratul de ulei să măsoare 2 cm), se ia cîte o lingură din aluat şi se pune în tavă. Plăcinţelele se prăjesc pe ambele părţi, pînă ce se pătrund şi se rumenesc frumos. Se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă şi se servesc fierbinţi, cu ketchup sau sos de chili.