Platou oriental
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g cuscus, 800 g carne de vita , 6 rosii, doi ardei capia, doua cepe, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, o lingurita cu boia dulce, busuioc, seminte de susan.
Mod de preparare: Pentru cuscus se pune o oala cu apa la fiert, se adauga putina sare si, cand fierbe, se ia de pe foc si se toarna peste cuscusul pus intr-un castron. Se acopera cu un capac si se lasa sa se umfle.
Carnea se toaca marunt la robot sau cu masina de tocat, se amesteca bine cu cepele tocate si se prajeste in ulei incins.
Se pune apoi intr-o strecuratoare si se scurge de sucul format.
Rosiile se curata de coaja si se taie in cuburi, ardeii se curata de seminte si se toaca marunt.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se adauga rosiile, ardeii, boiaua dulce, sarea si piperul dupa gust.
Se lasa sa fiarba, apoi se indeparteaza de la foc. Cuscusul, legumele si carnea se servesc fierbinti, presarate cu busuioc tocat.
In sosul de rosii, se pot pune si seminte de susan prajite.
|