Pliculeţe cu caşcaval
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 200 g unt (margarina), 200 g brinza de vaci proaspata, 1 ou, 150 g cascaval, 200-300 g faina, un pic de sare.
Mod de preparare: Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da compozitiei forma unei sfere si o se pune pentru 1-2 ore la frigider. Se scoate aluatul din frigider. Se intinde (cam 5-7 mm grosimea foii). Se taie patrate care au lungimea laturii cam 8-10 cm. Albusul se separa de galbenus. Cu albusul se unge foaia de aluat. Cascavalul se da prin razatoare si se pune gramajoare pe fiecare patrat. Se unesc colturile opuse si se lipesc. Se infierbinta cuptorul. Triunghiurile obtinute (pliculetele) se plaseaza pe o tava unsa, ungindu-le cu galbenusul batut cu un pic de sare. Se dau in cuptor la copt. Cascavalul poate fi inlocuit cu salam taiat pai sau cubulete.
Se servesc calde. Pliculetele pot fi servite la ceai sau cafea, calde.
|