http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Porc cu sos de muştar

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 felii de carne de porc (a 200 g), 3 linguri faina, 1/2 lingurita piper negru macinat, 4 linguri ulei, 1 ceapa mijlocie tocata marunt, 3/4 ceasca zeama de lamaie, 1 cub concentrat de pasare (sfaramat), 1 lingurita sos de soia, 2 lingurite mustar (eventual cu boabe), 1 lingurita amidon, 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Mod de preparare: Se curata carnea si se da prin faina amestecata cu piper. Se pun la incins, intr-un tuci, doua-trei linguri de ulei si se prajesc feliile de carne, cate doua-trei minute pe fiecare parte (pana ce se-nmoaie). Se scot si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas si se caleste in el ceapa, circa trei minute, pana ce devine sticloasa. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, cubul de concentrat de pasare, sosul de soia si mustarul si se amesteca bine. Zeama de lamaie ramasa se amesteca cu amidonul si se toarna in cratita. Se lasa pe foc slab sa dea in clocot si sa se ingroase, amestecand intruna, apoi se ia de pe plita si se lasa putin sa se raceasca. La sfarsit, se incorporeaza smantana, se amesteca pana ce sosul devine neted, se introduc in el bucatile de carne si se pun din nou pe foc ca sa se incalzeasca.