http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Portocale cu sos caramel
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 portocale mari, 1 lamaie mai verde, 160 g zahar pudra + inca 50 g, cateva frunze de menta.

Mod de preparare: Spalati lamaia sub jetul de apa, stergeti-o, decojiti-o si taiati coaja bastonase subtiri.
Puneti intr-o craticioara 50 g zahar si 200 ml de apa, adaugati coaja de lamaie si lasati-o 15 minute pe foc mic sa se confieze.
Curatati de coaja portocalele (inclusiv de pielita alba) si taiati-le felii pe orizontala. Reconstituiti-le apoi, pe 4 farfurioare, asezand feliile una peste alta.
Turnati foarte putina apa peste zahar (doar cat sa se umezeasca), puneti-l pe foc intr-o cratita cu fundul gros si asteptati sa se caramelizeze (culoarea sa fie galbuie) fara sa amestecati, ci scuturand doar de cateva ori cratita.
Cand caramelul este gata, turnati-l intr-un firicel subtire peste portocale, presarati-le apoi cu coaja de lamaie confiata si scursa, ornati-le cu frunzulite de menta si serviti-le imediat, pentru ca zaharul caramelizat sa fie crocant.