http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Portocale umplute cu căpşuni
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g căpşuni, 6 portocale, 70 g zahăr, 2 linguri lichior de portocale, cîteva frunze de mentă, gheaţă mărunţită (facultativ).

Mod de preparare: Decupaţi căpăcelul fiecărei portocale şi scobiţi miezul cu un cuţit ascuţit. Tăiaţi apoi o bucată din coajă şi la baza lor, ca să aibă stabilitate, şi puneţi-le în frigider.
Mărunţiţi miezul de portocală, puneţi-l într-o sită să se scurgă şi strecuraţi zeama dacă mai e nevoie.
Turnaţi jumătate din zeamă într-o crăticioară (restul poate fi folosit la altceva), adăugaţi lichiorul şi zahărul, puneţi-le pe foc pînă încep să fiarbă şi lăsaţi-le să se răcească.
Treceti repede căpşunile sub un jet de apă rece, rupeţi-le codiţele, puneţi-le într-un castron, stropiţi-le cu siropul de portocală şi daţi-le la frigider.
Umpleţi portocalele cu căpşuni, ornaţi-le cu frunze de mentă şi serviţi-le imediat, eventual aşezate pe un strat de gheaţă mărunţită.