http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură caramelizată cu piersici
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de piersici (nu prea coapte), 150 g faina, 60 g unt, 150 g zahar, 4 oua, 20 bucati de zahar.

Mod de preparare: Curatati piersicile de pielita, taiati-le in doua si scoateti-le samburii. Puneti sa se topeasca bucatile de zahar intr-o craticioara. Imediat ce se formeaza un zahar caramelizat de culoare aurie, varsati-l intr-o forma rotunda (care se desface), inclinand pe toate partile, pentru a o tapeta cu zaharul topit. Puneti piersicile in forma.
Porniti cuptorul. Spargeti ouale, separand albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu 150 g zahar, faina si untul topit. Bateti separat albusurile spuma si incorporati-le in galbenusuri.
Varsati aluatul in forma, peste piersici. Bagati la cuptor prajitura si lasati-o sa se coaca 45 de minute. Desfaceti forma, imediat dupa ce o scoateti din cuptor.
Serviti prajitura calduta sau rece, insotita de un vin alb, muscat.