Prăjitură cu biscuiţi şi două creme
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat: 6 linguri făină, 6 ouă, 250 g zahăr, 150 g nucă măcinată, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt.
Creme: 3 ouă, 3 linguri făină, 250 g zahăr, 1 cană lapte, 1 pachet unt, 2 linguri cacao, 1 fiolă esenţă de vanilie, 100 g nucă de cocos + 1 linguriţă nucă de cocos, 18 biscuiţi,1 cană de cafea preparată.
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi pe rând nuca, făina, cacaua, praful de copt stins cu oţet şi la urmă încorporezi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia de blat într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit aproximativ 20 de minute. În acest timp, pregăteşti cremele: Amesteci ouăle cu făina, laptele, zahărul, apoi le fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. Dai compoziţia deoparte, o laşi să se răcească puţin apoi adaugi untul frecat spumă şi omogenizezi crema pe care o împarţi în două. În jumătate adaugi nuca de cocos, iar în cealaltă pui cacaua şi vanilia. Răstorni blatul răcit pe o planşetă, întinzi peste el crema de cocos, apoi biscuiţii înmuiaţi în cafea, apoi întinzi crema de cacao. Presari 1 linguriţă nucă de cocos şi dai prăjitura la frigider pentru 1 oră, după care o tai.
|