Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g branza de vaca, 150 g zahar, 50 g faina, 20 g unt, 4 albusuri, sucul unei lamai.
Pentru sos: 300 g zmeura, 100 g zahar, 2 fire de menta proaspata.
Mod de preparare: Puneti branza de vaci sa se scurga vreme de o ora. Spalati lamaia si dati-o pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecati branza stoarsa cu faina. Adaugati zaharul si coaja rasa de lamaie.
Bateti spuma albusurile. Incorporati-le usor in aluatul de branza. Varsati compozitia intr-o forma rotunda care se desface, unsa in prealabil cu unt. Dati-o la cuptor pe un vas cu aburi, vreme de 35 de minute.
Spalati si curatati zmeura. Pasati-o cu mixerul. Adaugati zaharul si menta rupta in bucatele. Bagati vasul la frigider. Cand prajitura e coapta, se lasa sa se raceasca, se scoate usor din forma, apoi se serveste, turnand peste ea sosul de zmeura.
|